Glöm inte att 
värma upp ordentligt 
innan ett kör/ridpass!

Skritt är den gångart
där ryggen rör sig mest.

Galopp stärker 
bukmusklerna 
- hästen får då 
också en bättre och 
mer hållbar

 

 

 

 

 

 

……………………………………

 

Läs mer om nyheter på…

 

à [blogg.hippossage.se]

 

…………………………………....

 

Länkar

 

Sveriges Lantbruksuniversitet

 

Nordiska Hästmassörers Förbund

…………………………………....

Välkommen

 

§   Startsida

 

Massage

 

 

Foder & Näring

 

Häst

Idisslare

Gris

Fjäderfä

Hund

Katt

 

Produkter

 

§    Produktsida - försäljning

 

Priser, Tider & Bokning

 

§      Priser, tider & arbetsområde

§      Bokning & kontakt

 

Efter massagebehandlingen

 

Efter en behandling kan hästen bli trött och lite ur balans och detta kan hålla i sig någon dag. Den kan också kännas lite stel och stum om den haft mycket spänningar. Men vissa hästar blir otroligt pigga och får massor med ny energi!

 

Musklerna är varma och smidiga efter en massagebehandling och för att inte snabbt kylas ner bör hästen stå i boxen ca 15 minuter för att eventuellt göra lite behov och dricka. Efter detta bör hästen få ett värmande täcke (fleece går jättebra), lite hö/ensilage och släppas ut i en hage. Om hästen går med andra hästar och om de brukar busa och springa mycket, är det bra om den behandlade hästen får stå i egen hage en stund. Att springa direkt efter en behandling är inte att föredra då hästen kan skada sig. Att gå en lugn runda i skritt med hästen i 20-30 minuter efter behandlingen är bara bra för rörligheten och för energins skull.

 

Man ska vänta minst 1 timme med att ge kraftfoder efter en behandling. Cirkulationen i kroppen och i musklerna är hög och det kan bli problem för hästen att smälta kraftfodret på ett riktigt sätt eftersom det behövs mycket blod i mag- och tarmkanalen för att bryta ner och transportera näringsämnen.

 

Tänk på att en massagebehandling är som ett hårt träningspass. Hästen behöver vila från hård träning dagen innan, samma dag och dagen efter en behandling. - Så, inga hopp och ingen galopp och rid gärna på rakt spår!

 

När jag är klar med behandlingen berättar jag vilka eventuella spänningar jag hittat. Vi diskuterar dessa och jag ger råd om träning, övningar eller annat som jag tycker är lämpligt - om behov för detta finns.

 

Jag skriver alltid journal efter varje behandlingstillfälle. Detta för att jag ska kunna gå tillbaka i tiden vid flera behandlingar samt att hästägare och tränare ska kunna få viktig information om hästen. Om du har fått remiss från veterinär i rehabiliteringssyfte efter skada eller felbelastning och detta ska redovisas hos ditt försäkringsbolag, vill jag gärna veta det innan behandlingen!

 

 

Tänk på!

 

Att ge hästen andra alternativa/komplementerande behandlingar in till varandra är inte bra för hästens allmäntillstånd, samt att den kan bli för varm.

 

Så att lägga på magnettäcke, back on track eller använda hästsolarium samma dag och dagarna innan och efter en massagebehandling är inte att föredra.

 

Detsamma gäller kombination av massage, akupunktur och/eller kiropraktik - som alla är starka behandlingsformer - ska inte ges tätt inpå varandra.

 

Detta måste du som hästägare vara medveten om när du bokar tid för behandling.

 

Faktura eller Kontant betalning

Copyright © HIPPOSSAGE 2008

Innehar F-skattsedel

Ansvarsförsäkrad genom NHMF

 

 

 

Vi tillverkar hästboxar

- enligt dina önskemål!

 

 

www.smisthorp.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………….

Vill Ni annonsera?

Kontakta mig för mer info!

……………………….................